Sök
  • Sonja

"Ditt liv är inte ett väntrum"

Smaka på meningen "Ditt liv är inte ett väntrum"... Utifrån hur många människor lever idag så kunde man påtala motsatsen -Ditt liv är ett väntrum.


Många har svårt att leva i nuet och uppskatta det man har.

Istället tänker man att "sen...", då jag bara gjort det och det så blir allt bra. Bara det blir fredag/ nästa helg / semester/ bara jag blir pensionär/ då jag skillt mig/ då jag gift mig/ då jag är si och så... Då blir det perfekt/ då mår jag bra/ då kan jag vila... Dylika tankar ger inte sällan en känsla av missnöjsamhet och stress.

Att ständigt sträva mot något nytt, något annat än det du har, något som du tror är"bättre" och gör dig lyckligare kräver mycket energi och är en riskfaktor för utmattning.

Är du en som ständigt strävar efter något bättre och större? Lever du idag ditt liv i ett väntrum? Om svaret är ja på den senare frågan, så gräv djupt inom dig och svara helt ärligt till dig s jälv. Vill du leva i det väntrummet? Befinna dig i en bubbla tills "sen" kommer, om det kommer. Eller vill du leva medan du lever? Njuta av det du har, uppskatta nuet och vara närvarande i stunden?

Om du inte lever i väntrummet så vill jag gratulera dig. Du har kommit långt i insikten om vad som ger välbefinnande.


Men visst, vi skall ha drömmar och mål i livet. Absolut, det förespråkar jag som coach. Men för att nå dit och samtidigt njuta av livet så skall vi leva i nuet. Inte vara för stränga med oss själva utan tillåta oss att njuta av resan till målet, att se guldkornen i vardagen och njuta av dem. I stunden, då de inträffar. Och sedan fira då vi nått ett mål.

Uppskatta det du har nu, i denna stund. Låt inte hela ditt liv tillbringas i väntrummet på det som kanske skall komma för "Ditt liv är inte ett väntrum".


#sedetstoraidetlilla #tacksamhetivaraden #balticmt


Inspiration till denna text fick jag då jag läste en text av Mats Holmér om engagemang och motivation och fastnade för meningen "Ditt liv är inte ett väntrum".

105 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla