Sök
  • Sonja

Här gick det inte som på Strömsö

Uppdaterad: 24 sep 2020

Nej, inte nu. Inte inkommande vecka, jag får inte bli sjuk! Egenföretsgarens mardröm... Att ha flera viktiga möten, coachingar och börja ny grupp en och samma vecka är inte förenligt med flunssa.

Som tur var, var det bara ett skrämselskott från min kropp. Jag var lite hängig under förra helgen men söndag kväll var det som bortblåst. Veckan gick som en dans. På fredag eftermiddag kunde jag checka ut från kontoret och vara riktigt nöjd över arbetsveckan.


Däremot kom det motgångar på söndagen. Jag har köpt ett rökskåp. Eldrivet, trodde jag, ända tills vi skulle skruva ihop det. Döm om min förvåning då det inte var det. Frågan var, skulle vi lämna tillbaka det? Nej, nu hade vi det hemma. Vi sparar detta och använder briketter och ved istället för el.

Sagt och gjort. Fisk och räkor skulle rökas. Hm, att få igång rökskåpet var inte det lättaste. Tre timmar tog det, innan vår efterlängtade middag var klar från det att vi startade röken första gången... Resultatet var dock helt godkänt.

Och så var det majsen då. Våra egenodlade majskolvar. Premiär. Förväntan var enorm, smakupplevelsen ett plattfall. Träiga och sega samtidigt. De fastnade i tänderna bättre än segaste julkolan. Skördade för tidigt kunde jag konstatera.

Så, både sött och salt bjöd förberedelser och middag på. Sådant är livet. Det går inte alltid som på Strömsö, men det blev helt bra ändå. Tur att lärdomarna kom idag, så vi slipper stöta på dem nästa veckoslut då vi skall ha middagsgäster. Vi tänker nämligen bjuda på rökt fisk och rökta räkor. Vore jobbigt att ha gästerna att vänta på maten i två - tre timmar! 🙈


Dagens påminnelse: Det är inte hur man har det, det är hur man tar det som har betydelse.108 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla