Sök
  • Sonja

Lever du för semestern?

Äntligen är den här, sommaren och därmed en hägrande semester! Äntligen tid att göra allt jag inte hunnit med då jag arbetar dagarna långa. Äntligen tid att vila upp mig, ladda batterierna för nästa vinter. Förväntningarna över "den perfekta semestern" är enorma.


Lever du för semestern? Då är risken stor att du går in i "allt skall göras och allt skall vara såååå perfekt" fällan då semestern kommer!


Visst är det härligt att kunna göra "allt det där jag inte hunnit med". Få undan saker som legat väntande halva vintern. Att umgås hela familjen, träffa alla släktingar, barnen (om man har några) får gå på läger, projekt i hemmet skall förverkligas och alla utflykter som man så längtat efter att göra. Du bygger upp förväntningarna, de i din omgivning bygger upp sina förväntningar.


Men kom ihåg, semestern behöver inte vara fullspäckat med göranden. Det är viktigt att bara vara också. Att ta stunden precis som den är, ta dagen som den kommer.


För barn är det också viktigt att de får den vila de behöver under sommarlovet, för skolan är ju faktiskt som ett arbete för dem. Ta som vuxen och förälder med det i beräkningarna då ni planerar sommaren och allt vad ni skall göra. Ha också gärna med barnen i planeringen så ni får höra deras önskemål.Så du som vuxen, arbetstagare, förälder, unna dig att ta det lugnt och bara vara utan förväntningar och borden! Många gånger är det den vägen som ger den bästa återhämtningen. Ha en fin fortsättning på sommaren :)
22 visningar0 kommentarer