Sök
  • Sonja

Livets gång eller "en moder i separationsångestfasen"

Uppdaterad: 26 aug 2020

Jag har läst om det. Vänner som skrivit om det på social medier. Hört dem berätta om det. Det har känts så avlägset mitt liv, den situation jag befunnit mig i då. Men nu är jag själv också där. Den oundvikliga dagen har kommit. Dagen då vårt förstfödd barn skall flytta hemifrån. Acceptans är mitt ledord...


Detta är det naturliga och det kommer att bli bra. Det är denna väg så många generationer av mödrar vandrat innan mig. Så många mödrar som vinkat sina söner farväl. Mödrar som många gånger vinkat av sina söner som dragit ut på de sju haven eller till fronten, för att aldrig återvända... Vår son kommer vi att kunna träffa igen, senast till julen. Jag är tacksam över det.


Jag är stolt över den han är, att han blivit den fina unga man han är idag. Att han känner sig redo att lämna det trygga hemmets vrå, slänga sig ut i världen.

Jag är glad för hans skull då jag vet att han längtat efter detta och ser fram emot allt nytt spännande som väntar honom.


Jag har försökt förbereda mig mentalt, med föga framgång. Moderskänslorna är så starka. De är ständigt på ytan. Jag tillåter dem vara det. Jag tillåter gråten komma. Den måste få komma ut.

Även jag kommer att vänja mig vid det nya, fast det just nu känns bara så konstigt... Så, jag gråter en skvätt till och säkert floder inatt då jag kramar honom hejdå.

Men, det är inte tårar av sorg. Det är tårar av stolthet och en moders allra djupaste innerliga kärlek för sitt barn.

~ För trots allt Zacharias, hur gammal du än är, så kommer du alltid att vara mitt förstfödda älskade barn och när helst du behöver så finns jag här för dig.


My Son

You are loved for the little boy you where,

the special man you are now

and the

wounderful son

you always will be.

(Tarja Svensson)160 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla