Sök
  • Sonja

Teknikens under, eller hur var det nu?

Jag har funderat på det här med valda sanningar en del den senaste tiden. Vad vi som människor har med oss i vårt sätt att agera utifrån vår förutfattade tro om oss själva. Något som många gånger är sådant som omgivningen fått oss att anamma om oss själva.


Min valda sanning har länge varit att teknik och jag inte går ihop och det fick vatten på sin kvarn igår.


Jag packade ner datorn då jag skulle till stan för att coacha, jag hade dokument som skulle skrivas ut på kontoret och tänkte att jag tar det lite snabbt efter coachingen. Då coachingen avslutats konstaterade jag, av meddelanden på telefonen att döma, att man väntade på mig hemma. Så dokumenten fick vänta på att bli utskrivna till en annan gång. Det finns ju på datorn tänkte jag så jag slog på strömsparläge och for hem.


Efter diverse trevligheter sätter jag mig på kvällen vid datorn som surrar så milt.

Skärmen är och förblir svart.

Just i den stunden blir jag rätt matt, blir uppgiven över situationen som är bekant från förr, och konstaterar att jag nu bara kan vänta och se hur detta tänker utveckla sig denna gång. Följande tanke som slår mig är att det är ett tag sedan jag säkerhetskopierade mina dokument.

Varför använder du inte molnet tänker nog de tekniskt laga i denna situation. Mitt svar på det är, kontroll. Jag vill ha kontroll på var jag har mina saker, som i detta fall är dokument. Det har jag inte om de är i ett moln tänker jag. Bättre att ha dem på en extern hårdskiva.

Nå, hur som helst så konstaterar jag att det inte hjälper att jag stressar upp mig. Jag bestämmer mig för att ta itu med detta imorgon, tvingar datorn till avstängning och går för att lägga mig eftersom jag skall ha en onlinecoaching direkt följande morgon. Jag har plan B och C klara för mig, om jag inte får igång dator A på morgonen.


Och, vad är min poäng med att dela med mig av detta kan man undra? Det är två saker.


Det första är att det är viktigt med att ha mål, som i mitt fall att lära mig teknik. Min valda sanning är inte omöjlig att bryta ner. Med ett tydligt mål kan jag övervinna den. Som då jag bestämmer att jag tar tag i datorn och dess mörka skärm efter att i situationen valt att prioritera min sömn. Efter en natts sömn är hjärnan utvilad och orkar/ kan bättre tänka logiskt och ta in information (då jag räknade med att behöva googla för att få igång datorn igen).

Mål och målstyrning är viktigt i stort som smått, i arbete som privat. Det för individen framåt.


Och det andra är vikten av acceptans. Att accepteta omständigheterna och på ett vänligt och icke dömande förhållningssätt möta det som är. Att inte stressa upp sig över saker, det kan göra det än värre.


Jag kommer framöver att skriva mer om just mål, målstyrning och acceptans.


Och hur det gick med datorn? Ja, den hade liksom jag vilat över natten och startade så fint och snällt imorse.


Jag önskar er en härlig dag och trevligt veckoslut!

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla