" Visa Vägen har i perioder anlitat Sonja Signell som extra resurs för karriärvägledning till utbildning och arbete. Sonja har en varm personlighet och en mycket professionell inställning till sitt arbete. Hon är lyhörd och bra på att ställa kraftfulla frågor som hjälper vägledningssökande att själv finna svaren och vägen till förändring. Jag kan varmt rekommendera Sonja för liknande arbeten."

 

(Yana Jahrén, projektledare/ Visa Vägen, Ålands Landskapsregering )

”Sökte mig till Visa vägen för jag kände att jag var inte säker på vad jag ville göra i livet. Tack vare Sonjas väldigt bra frågeställningar & tester så ramlade pusselbitarna ihop väldigt snabbt och jag insåg saker hos mig själv som jag inte märkt av tidigare. Tack Sonja! Kommer återkomma via mindfulness-kurs i framtiden ;)”

(Mathias)

 

"Coachningen för mig har varit väldigt nyttigt. Att leva med Bipolär typ 2 sjukdom är en resa i sig men i denna resa blev jag tvungen att verkligen tänka efter och rannsaka mig själv i ett hav av tankar och känslor.

Med hjälp av coachningen kunde jag börja våga lita på mina tankar och finna ett lugn i mig själv, trots kaoset. Men framför allt att våga tro att jag kan bara jag låter mig tro att jag kan!"

(Johanna)

"Jag pratade en timme med Sonja – och gjorde ett par tester – och helt plötsligt såg jag saker hos mig själv som jag aldrig sett förr. Nu förstår jag varför jag känt mig på fel plats i hela mitt yrkesliv och jag hoppas och tror att jag har funnit rätt väg i livet."

(Vilsen 50-åring)

"Jag tycker att du, med dina frågor,fick mig att stanna upp och tänka till och verkligen fundera på hur JAG är och vad JAG  vill och på det viset kunna luska fram vad jag vill med min framtid.

Jag upplever att du varit en väldigt god och lyhörd lyssnare och på nåt sätt kändes det som att vi kände varandra sen tidigare för det gick så lätt att prata med dig. Det gick t om bra att ha några tysta stunder där jag hann tänka innan jag svarade och det är inte alla det funkar att vara tyst med utan att det känns jobbigt och pinsamt. Tack så jättemycket för din hjälp❣️"

(Sofi)

"Flera raka frågor ifrån någon som inte känner en eller är insatt i ens arbetssituation är positivt. Det gav mig tankar på ett nytt sätt.

Fungerade bra med livesamtal - bättre att se varandra än bara höra.

Att få idén att ringa ett företag hade jag inte tänkt på tidigare - så ett bra tips.

Tack!"

(3 barnsmor mitt i karriären)

 

"Alltså, det är så bra med coaching för då får man verkligen tänka till och reflektera över saker på ett helt nytt sätt."

(Sagt av en ungdom i de övre tonåren)

Sagt om Sonja som coach.

  • Strukturerad, ärlig, tydlig och kan skapa/väcka intresse. Lyhörd och kunnig.

  • Lugn och samlad, reflekterande och lyssnande, ger en positiv känsla och atmosfär.

  • Lugn, tydlig, lagom "pressande".

  • Lugn, bra vägledning i tankebanorna.

  • Lugn och lätt att prata med. Hade en förmåga att få mig själv att komma på svar till mina egna frågor.